Monique Westenberg steunt petitie Kim Feenstra

Monique steunt Kim Feenstra
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De moord op de 9-jarige Gino heeft heel Nederland geschokt. De vermoedelijke dader was al eerder veroordeeld voor mishandeling en misbruik van jonge kinderen. Volgens Kim Feenstra mag dit niet meer gebeuren en daarom is ze een petitie gestart. Ze krijgt ontzettend veel steun, ook van Monique Westenberg.

Een drama zoals wat er gebeurd is met Gino moet koste wat het kost voorkomen worden. Daarom is BVNL samen met topmodel Kim Feenstra een petitie gestart.

Slechts een beperkt deel van de zedendelinquenten krijgt bijzondere voorwaarden opgelegd bij een voorwaardelijke veroordeling. Dat betekent dat veel potentieel gevaarlijke delinquenten na verloop van tijd zonder toezicht weer vrij rondlopen in de samenleving.

Levensgevaarlijk

,,Het is levensgevaarlijk dat hele groepen zedendelinquenten niet onder strikt toezicht staan”, aldus Wybren van Haga, Imke Emons en Kim Feenstra op de website van BVNL.

Daarom pleiten zij voor het gebruik van een enkelband en zwaardere straffen. ,,Het kan niet zo zijn dat mensen die zulke afschuwelijke misdaden begaan, beter beschermd worden dan de mensen aan wie zij zich vergrijpen”, luidt het op de website. ,,Tekent u onze petitie?”

Steun van Monique

Monique Westenberg is één van de velen die achter de petitie staat en besluit een handje te helpen. Ze deelt een link met de petitie in Instagram Stories met een bevestiging dat ze zelf heeft getekend. ,,Vergeet niet na het tekenen in je mail te bevestigen”, geeft ze haar volgers als tip mee.

‘Ernstig beschadigd’

De 9-jarige Gino werd afgelopen zaterdag dood gevonden in Geleen nadat hij woensdag vermist raakte. Hij logeerde bij zijn oudere zus in Kerkrade omdat zijn moeder te ziek was om voor hem te zorgen. Hij besloot een potje te gaan voetballen, maar keerde niet meer terug naar huis.

De politie heeft de 22-jarige Donny M. uit Geleen aangehouden op verdenking van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino. De politie meldde eerder al dat M. een bekende van justitie en politie is. Volgens het AD stond M. bij justitie al jarenlang bekend als een ‘ernstig beschadigde jongeman’.

Stille tocht

In Kerkrade wordt vanavond een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 9-jarige Gino. Ook wordt er een erehaag gevormd met zo’n tweehonderd auto’s en motoren. Gino was namelijk gek op mooie auto’s.

Tags

KIM FEENSTRAMONIQUE WESTENBERGPETITIESTEUN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck