MORES juicht resultaten inventarisatie NOS Sport toe

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

MORES, het meldpunt voor ongewenst gedrag in de culturele en creatieve sector, speelt geen rol in de inventarisatie die de NOS liet doen van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De organisatie juicht het wel toe hoe de NOS “dit intern oppakt en oplost zonder naar buiten te komen met rugnummers”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Janke Dekker, voorzitter van MORES, heeft haar werkzaamheden voor de organisatie recent tijdelijk stilgelegd. Dit is gebeurd in verband met haar eigen werkzaamheden en heeft “absoluut geen verband” met het NOS-onderzoek, benadrukt de woordvoerder. Dekker is getrouwd met Tom Egbers, presentator bij NOS Sport.

In januari zei Dekker nog op NPO Radio 1 dat ze direct zou aftreden wanneer er meldingen zouden komen die over haarzelf of familieleden gaan. “De reputatie van het meldpunt staat altijd voorop”, aldus Dekker. “Er kunnen ook klachten over mijzelf komen. Als het er maar eentje is die naar buiten komt, dan word ik daarop aangesproken en treed ik af.”

Terugtreden

De NOS maakte donderdag in een inventarisatieverslag bekend dat er meldingen zijn binnengekomen van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken over een tijdsbestek van ruim twintig jaar. De directie is in gesprek met de hoofdredactie van NOS Sport over “gefaseerd terugtreden”.

MORES had vorig jaar een extreem druk jaar met ruim vierhonderd meldingen. Dat waren er bijna acht keer zoveel als het jaar daarvoor. Dit kwam onder meer door een paar grote affaires die in de media aandacht kregen, zoals het wangedrag bij The Voice en De Wereld Draait Door.

 

BuzzE

 

 

Tags

#METOOMEDIANOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck