Musical over prins Andrew in de maak

Andrew de musical
Door: Charlotte Wijnen
22-08-2022

Het beroemde interview van de Britse schandaalprins Andrew wordt niet alleen verfilmd, maar er is ook een musical in de maak.

Andrew werd in november 2019 door de BBC geïnterviewd over zijn associatie met de Amerikaanse multimiljardair Jeffrey Epstein, die in hechtenis zelfmoord pleegde op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen.

Complete mediaramp

Tijdens het interview ontkende Andrew dat hij seks had gehad met Virginia Giuffre, die zei dat ze drie keer werd verhandeld door Epstein toen ze 17 was. Het interview werd beschouwd als een complete mediaramp voor de prins waarbij alle kijkers met open mond achterbleven.

Na het interview was de reputatie van Andrew voor eens en voor altijd geruïneerd. De gevolgen van het BBC-interview leidde er uiteindelijk toe dat Andrew terugtrad uit het openbare leven.

Film én musical

Het interview inspireerde het team van komiek Kieran Hodgson om de tv-musical ‘Prince Andrew: The Musical’ te maken, dat uitgezonden gaat worden op Channel 4.

Volgens verschillende Britse media zal het interview, dat als een PR-ramp voor de hertog van York wordt beschouwd, opnieuw in de musical worden opgevoerd. Critici hadden de prins er onder meer van beschuldigd geen sympathie te tonen voor de misbruikslachtoffers van Jeffrey Epstein.

Wanneer de show precies wordt uitgezonden is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor een filmversie van het interview die ook op de planning staat.

Meer DenD