Musical vereeuwigt Elfstedentocht in het theater

Door: DitjesDatjes
17-02-2020

De ‘Tocht der Tochten’ wordt vereeuwigd in een musical. De voorstelling De Tocht, over de Elfstedentocht, moet in oktober 2021 in première gaan in een nieuw te bouwen theater in Leeuwarden. De zaal moet plek bieden aan 1500 bezoekers.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Producent Madelène van Beuzekom wil met de voorstelling de Elfstedentocht voort laten leven voor het nageslacht. De musical, geschreven door Allard Blom, vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de tocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Belofte maakt schuld, ook als de vrienden elkaar door ruzie en afgunst uit het oog zijn verloren.

De musical gaat, net als Soldaat van Oranje, gebruikmaken van de modernste theatertechnieken. Een deel van de voorstelling zal zich letterlijk op het ijs afspelen, belooft de producent. De presentatie van het project vindt op 4 maart plaats in Leeuwarden.

De laatste Elfstedentocht was in 1997. De meeste meteorologen achten, onder meer door de klimaatveranderingen, de kans klein dat er de komende jaren een tocht gereden zal worden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD