Na drugszaken: Temptation-Gianni verdacht van witwassen van ruim half miljoen euro

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Gianni van der B. en zijn vriendin Melissa van de V., bekend van Temptation Island, worden verdacht van het witwassen van ruim 500.000 euro. Er vond vanochtend een huiszoeking plaats in hun woning en bedrijfspand in het Limburgse Weert. Eerder kwam Gianni al in aanraking met justitie vanwege verschillende drugszaken.

Tijdens de doorzoeking zouden onder meer computers en administratie in beslag genomen zijn maar het koppel is niet aangehouden. Dat bevestigt de politie op Instagram.

Crystal meth-lab

Gianni en Melissa runnen verschillende bedrijven en houden zich ook veel bezig met social media, waar ze beiden tienduizenden volgers hebben. Maar sinds enkele jaren loopt Gianni ook in het vizier van de opsporing. Zo is hij hoofdverdachte in het onderzoek naar het grootste crystal meth-lab ooit in Nederland.

Productie drugs

Verder is Gianni in 2021 veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het voorbereiden van productie van hard- en softdrugs. Ook zou hij gelinkt zijn aan een drugslab in het Belgische Leopoldsburg. Of het huidige witwasonderzoek iets te maken heeft met de vermeende betrokkenheid bij het methlab, is onbekend.

Tags

TEMPTATION ISLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck