Na kankerdiagnose: koning Charles weer aan het werk

Charles weer aan het werk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koning Charles is voor het eerst sinds naar buiten is gekomen dat hij aan kanker lijdt, weer aan het werk gezien. Tijdens zijn toespraak zei hij dat hij geroerd is door alle steun die hij heeft ontvangen.

Onlangs werd bekend dat er kanker is vastgesteld bij koning Charles en dat hij zijn publieke taken daardoor voorlopig neerlegt. Nu is hij voor het eerst sinds zijn diagnose weer aan het werk gezien.

Weer aan het werk

Charles keerde gisteren terug naar Buckingham Palace in Londen om een persoonlijke Privy Council te houden voor zijn traditionele audiëntie bij premier Rishi Sunak. Volgens Hello! Magazine zei Sunak tegen Charles dat hij er goed uitziet. ,,Prachtig om te zien dat je er goed uitziet. Het hele land staat achter je”, waarop Charles emotioneel antwoordde: ,,Ik heb zoveel prachtige berichten en kaarten gehad. Vaak brachten ze me zelfs tot tranen.”

Diagnose

Heel Engeland reageerde geschokt toen naar buiten kwam dat koning Charles kanker heeft. Aan welke vorm van kanker Charles lijdt is niet bekendgemaakt. Volgens Buckingham Palace gaat het in elk geval niet om prostaatkanker. Wel werd de ziekte ontdekt na tests die voorafgaand aan de operatie aan zijn prostaat waren uitgevoerd. 

Behandeling

Volgens het Spaanse Caras ondergaat de Britse koning geen chemotherapie, maar een andere behandeling. Deze behandeling zou bestaan uit een ziekenhuisbehandeling die gespecialiseerd is in het type kanker waar de koning aan lijdt.

Tags

KONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck