Na vertrek zussen: ‘Prinses Ariane gaat vereenzamen’

Prinses Ariana gaat vereenzamen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het gaat stil worden in paleis Huis ten Bosch. Amalia en Alexia spreiden hun vleugels uit en Ariane blijft alleen achter. En dat kan consequenties hebben voor de jongste prinses.

‘Ariane zou zich verloren kunnen gaan voelen’

Alexia is aangekomen in Wales om daar haar middelbareschooltijd af te maken, en Amalia kan elk moment haar koffers pakken voor een wereldreis. Het wordt dan akelig stil in het paleis: Ariane blijft als enige achter.

,,Voor alle gezinsleden verandert er in korte tijd heel veel”, vertelt gezinstherapeute Ingrid Riechelmann in weekblad Story. ,,Maar Ariane blijft als enige achter en zij zou zich een beetje verloren kunnen gaan voelen. Zij moet het zien te redden zonder de steun en aanspraak van haar zussen.”

LEES OOK:

Binnenkijken: De slaapkamer van Alexia in Wales

Niet verstikken

Volgens de therapeute zou het goed kunnen dat Ariane gaat vereenzamen, omdat ze een goede band heeft met haar zussen. ,,Veertien is een best moeilijke leeftijd. Denk aan zaken waarmee je normaal gesproken niet zo snel naar je ouders gaat.”

Ook ligt er een ander gevaar op de loer. ,,Ik denk dat Máxima en Willem-Alexander het heel goed gaan doen, maar het gevaar kan zijn dat nu alle ogen op Ariane worden gerucht. Je moet haar wel de vrijheid blijven geven en haar niet verstikken.”

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAMAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSES AMALIAPRINSES ARIANEWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck