Naaktfoto Miljuschka roept veel discussie op

Door: Ditjes en Datjes
18-04-2021

Miljuschka Witzenhausen stelt zich kwetsbaar op op social media en deelt een ‘eerlijke’ foto van haar buik. Veel fans vinden het mooi dat ze dit plaatst, maar sommige volgers zijn hier niet van gediend en noemen het discriminatie…

,,Even een kleine #eerlijkefoto beeldschermvulling….” begint Miljuschka haar bericht op Instagram. ,,De zon schijnt waardoor we allemaal weer herinnerd worden dat we straks in zwemgoed mogen. Heerlijk en tegelijkertijd zenuwslopend zeker na een tijd van corona waarin sporten moeilijker werd. Eten vaak de enige uitlaatklep en/of troost is/was.” Schrijft ze bij haar uitgesneden naaktfoto waarin haar blote buik te zien is.

Ontvolgen

Ze probeert haar volgers gerust te stellen door deze foto te plaatsen en geeft een tip weg: ,,Mijn tip. Own it and flaunt it. Ontvolg iedereen waar je onzeker van word. Benoem over en naar jezelf alleen de positieve punten van je lichaam. Wandel en eet naast alles veel groen. Denk aan (jouw) kids die een ander beeld nodig hebben dan dat wij hebben gehad. Wees lief voor jezelf” aldus de presentatrice.

,,Je bent prachtig.” schrijft Angela Groothuizen bij de blote buik foto van Miljuschka die bijna de 60.000 likes aantikt. ,,Top vrouw ben je. Eén van de weinige die eerlijk en open is” antwoordt een fan. Een andere volger is het er niet helemaal mee eens:

‘Omgekeerde discriminatie’

,,Er staan opmerkingen als ‘beter dan al dat neppe’, maar is slank dan nep of zo? Dat is precies omgekeerde discriminatie op dat vlak. Dus daarom vind ik überhaupt deze strijd onnodig. Want wat zeg je eigenlijk met het begrip “eerlijke” foto? Zijn mijn foto’s dan oneerlijk of zo? Ik vind het onzin.” aldus de geïrriteerde volger. En daar zijn velen het mee eens.

Fans gaan los op de post van Miljuschka en meningen zijn verdeeld. ,,Sorry hoor ik vind het niet mooi. Ben ruim 10kg afgevallen door alleen minder te gaan eten. Ben daar zo mega blij mee.Baalde giga van mijn onnodig dikke lijf. Dit is ook een eerlijk antwoordt” aldus een andere volger.

Meer DenD