Nance: ‘Collega’s verdienden vijf keer zo veel’

Nance Koolen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Nance Coolen (46) was jaren geleden hét gezicht van de spelshow Lingo, stond daarna achter de desk bij Shownieuws en presenteerde Popstars. Sinds een aantal jaren horen we bijna niets meer van haar, en dat blijkt ze zelf ook erg jammer te vinden. Als het aan haar ligt, komt ze weer met haar gezicht op de televisie. 

‘Ik ken mijn kwaliteiten’


 ,,Natuurlijk hoop je altijd wel, maar ik ben inmiddels gestopt met standby staan”, zegt de vrouw in een interview met weekblad Weekend. Nance snapt niet waarom ze niet meer gevraagd wordt door producenten, want te oud vindt ze zichzelf zeker niet. ,,Ik weet wat ik in huis heb, wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik kan, dus soms denk ik wel: ‘goh, had het eens geprobeerd met iemand die misschien in jullie ogen wat ouder is.”

Ook denkt Nance niet dat er een andere reden is, zo heeft ze zichzelf naar eigen zeggen nooit als een diva gedragen. ,,Ik moet de eerste nog tegenkomen die het me eerlijk durft te vertellen, want ik heb het nog nooit gehoord.”

Salaris

Ondanks de wens om weer terug het vak in te gaan, ziet Nance ook wel in dat het destijds niet perfect was. Zo is de blondine erachter gekomen dat anderen veel meer verdienden dan zij. ,,Ik vond destijds dat ik prima verdiende, maar als je achteraf verhalen hoort dat de presentatoren die naast mij hebben gestaan het vier- of vijfvoudige verdienen voor hetzelfde werk dan denk je wel: in verhouding hebben ze aan mij best een goedkope kracht gehad.”

Tags

FINANCIËNNANCE COOLENSALARISTELEVISIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck