NBC bestelt pilot van Amerikaanse remake A’dam – E.V.A.

Door: DitjesDatjes
28-01-2022

De Amerikaanse zender NBC heeft groen licht gegeven voor een pilot van een Amerikaanse versie van de Nederlandse serie A’dam – E.V.A. Dat meldt Variety. In 2019 werd al bekend dat de zender een remake in ontwikkeling had, maar het was lang onduidelijk of het project daadwerkelijk van de grond zou komen.

Veel is er nog niet duidelijk over de Amerikaanse variant van de NPO-serie. Wel is bekend dat de remake wordt geschreven door Mike Daniels, die eerder dramaserie The Village bedacht en aan scripts werkte voor hitshows als Sons of Anarchy en The Vampire Diaries.

A’dam – E.V.A., een coproductie van de VARA, NTR en VPRO, was tussen 2011 en 2016 drie seizoenen lang te zien op eerst Nederland 2 en toen NPO3. De serie gaat over de levens van Adam, een nieuwkomer in Amsterdam, en zijn buurvrouw Eva. In de Nederlandse versie werden de hoofdrollen vertolkt door Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven.

Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall, de schrijver en regisseur van de Nederlandse versie van A’dam – E.V.A., worden volgens Variety uitvoerend producent van de Amerikaanse remake.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD