Nederland heeft zijn buik vol: John de Mol, schop die Peter Gillis van SBS af

Peter gillis moet van SBS af.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Hoe lang wil je als topman van Talpa Peter Gillis nog in je stal hebben? De exploitant van zogenaamde vakantiechalets, die bovendien met zijn ex Nicol overhoop ligt over mogelijke mishandeling en wiens park Prinsenmeer in Ommel per direct dicht moet omdat de vergunningen voor het park zijn ingetrokken, speelt echter de vermoorde onschuld.

De gemeente vreest dat deze Peter Gillis de vergunningen misbruikt voor criminele doeleinden, zo wordt gemeld. Dat staat nog even los van de belevenis van de huurders van de caravans en de zogenaamde chalets. Consumentenprogramma’s toonden al eerder aan dat de chalets en caravans tekortschieten op het terrein van bijvoorbeeld hygiene.

‘Zwaar teleurgesteld’

Peter Gillis zegt ‘zwaar teleurgesteld’ te zijn. Hij grossiert in wanstaltige, dure auto’s, smakeloze villa’s en hij etaleert hoe hij met zijn medewerkers omgaat: als een enorme botterik. Bovendien legt hij zijn ex Nicol een zwijgplicht op over haar laatste ervaringen met de SBS-ster.

Peter Gillis is vooral bekend als uitbater van een reeks vakantieparken onder de naam Oostappen Groep en van de soapserie Familie Gillis: Massa in Kassa

De burgemeester van Ommel, Van Extel-Van Katwijk, is duidelijk over het intrekken van de vergunningen: ,,Daar waar andere ondernemers zich aan wet- en regelgeving houden, zien we bij Oostappen Groep een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van diezelfde regels. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren.”

John de Mol

Maar hoe lang duurt het nog dat John de Mol deze Peter Gillis een halt toeroept. Hoe lang vervuil je je tv-zender SBS met een ondernemer die aanschuurt tegen datgene waarover dag in dag uit in de tv-rubrieken van SBS, zals Hart van Nederland, tegen wordt geageerd?

Volgens Gillis is er helemaal niets aan de hand. Hij verwijst naar zijn advocaten. Ook de media hebben jarenlang Gillis gekoesterd als een broodje goud. De man was altijd wel in voor een leuke quote, hij liet zich altijd interviewen. Of het nu was in weer een nieuwe auto, in zijn nieuwe kasteel of met zijn nieuwe vriendin. Het gedweep van de media maakt hen daarom mede schuldig aan het feit dat deze Gillis zich onaantastbaar voelt.

Er is maar een persoon die een einde kan maken aan dit sprookje: John de Mol. Stop met Peter Gillis. Het is klaar met deze man. Zoek een nieuw ster.

DenD wil uw mening weten

Peter Gillis moet na de laatste onthullingen over zijn vakantiepark Prinsenmeer stoppen met zijn real life soap bij SBS.

Tags

OOSTAPPEN GROEPPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck