Nederland in katzwijm voor ex-atleet Gregory Sedoc

Door: Jos La Grande
07-08-2021

Welke zender geeft Gregory Sedoc, de voormalige atleet, een contract? Als deskundige, presentator, analist; het maakt niet uit. Sedoc heeft de afgelopen dagen de harten gestolen van de NOS-kijkers met zijn spontane, soepele en deskundige analyses van de atletiekprestaties.

De voormalig hordenloper manifesteerde zich de laatste dagen als de ideale deskundige. Wedstrijden van de Nederlandse sporters analyseerde hij staand naast een levensgroot scherm. Hij legde wedstrijdplannen minutieus uit en Sedoc was zichtbaar betrokken bij de resultaten van de gouden loopster Hassan en alle andere atleten. De man heeft verstand van zaken.

Ook van vanmiddag weer was Sedoc op dreef: ,,Uit het gedrang blijven”, was het advies aan de estafetteploeg die zilver pakte. Zonder te voorspellen dichtte Sedoc het kwartet vóór de wedstrijd al kansen toe!

Talentvol

Deze Sedoc kreeg het talent voor atletiek van huis uit mee. Zijn vader was gespecialiseerd in het hink-stapspringen. Gregory zag dat hij talenten had als hordenloper.

Overigens verliep de loopbaan van deze tv-ontdekking bepaald niet over rozen. Soms moest hij finales afzeggen vanwege plotselinge blessures. In 2012 was er meer dan pijnlijk incident dat diepe sporen achterliet bij Sedoc. 

In het kader van de dopingcontroles moeten atleten opgeven op welke momenten ze zich waar hebben bevonden. Twee keer ging dat bij Sedoc mis, wat resulteerde in een schorsing van uiteindelijk een jaar. Het is nog steeds het dieptepunt in de carrière van atleet Sedoc.

Uiteindelijk haalde Sedoc, getrouwd met Marcha en vader van twee kinderen, 14 nationale titels, bereikte hij drie keer de halve finales op Olympische Spelen en werd hij ook nog eens Europees kampioen op de 60 meter horden in 2007. 

Reacties:

,,Als ik jullie was, redactie NOS Sport, zou ik hem gauw een contract aanbieden. Wat een fijne commentator is Gregory Sedoc!”

,,Als ik de lyrische reacties op Twitter zo lees wordt het tijd dat Gregory Sedoc een eigen sportshow krijgt.”

,,Wat was het een genot om de afgelopen weken naar deze analist te luisteren. Gregory Sedoc! 🧡 Die krijgt van mij persoonlijk een gouden medaille.”

Meer DenD