Nederland teleurgesteld

|Houd vol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,De vrijheid van de een mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander,” aldus premier Rutte tijdens zijn persconferentie waar heel Nederland, zuchtend onder de lockdown, naar had uitgekeken.

Rutte maakte bekend dat tot 20 mei aanstaande de maatregelen nauwelijks worden versoepeld. Alleen de basisscholen gaan op halve kracht open, de kinderopvang, het bijzonder onderwijs en er mag mondjesmaat door jongeren worden gesport.

Begrip

Rutte vraagt om begrip. ,,Voorzichtigheid is nu beter dan spijt achteraf”, aldus de premier. Hij beschreef zijn worsteling van de afgelopen dagen, omdat hij ook begrip heeft voor het ongeduld van ondernemers en jongeren.

Maar er kan geen ander besluit worden genomen dan dit besluit, benadrukte de VVD-premier.. ,,Houd vol”, was opnieuw de oproep aan 17 miljoen Nederlanders. ,,Wij zijn niet bestand tegen het virus”, aldus Rutte, die er wel vanuit gaat dat de scholen vanaf 1 juni weer volledig opengaan. ,,Dit vraag om zelfbeheersing van de samenleving. Een snelle versoepeling kan leiden tot een tweede golf.”

Evenementen

Het schrappen van evenementen tot 1 september van dit jaar heeft enorme consequenties voor de populaire festivals, maar ook voor evenementen als Sail 2020 en het betaalde voetbal. Het bijeenkomen van massa’s mensen is een onverantwoord risico, vindt het kabinet.

Tags

COVID-19PERSCONFERENTIERUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck