Nederlandse pyromaan opgepakt in Spanje

Nederlandse pyromaan opgepakt in Spanje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een 38-jarige Nederlander, die wordt verdacht van elf misdaden waarbij sprake is van schade veroorzaakt door brand, is in Spanje opgepakt.

De arrestatie van de Nederlandse pyromaan vond plaats nadat op 13 januari in slechts 45 minuten in totaal vier keer brand werd gesticht in het Spaanse plaatsje Villajoyosa, nabij Alicante.

Een van deze branden vond plaats op een terras. Het vuur verspreidde zich snel en aangrenzende terrassen werden ook getroffen. De levens van de mensen die in de buurt wonen waren zelfs in gevaar, zo melden Spaanse media.

De politie vermoedde al snel dat er sprake was van brandstichting en startte een onderzoek dat intern operatie Onfire werd genoemd. Na het bekijken van alle beveiligingscamera’s in de buurt kwam de politie uit bij de 38-jarige Nederlander. De woning van de verdachte, die al een lange tijd in Spanje woont, werd doorzocht en er zou belastend bewijsmateriaal zijn gevonden. De Nederlander zou onder meer vloeistoffen die de ontwikkeling van een brand versnelt, in zijn woning hebben opgeborgen.

Volgens Spaanse media heeft de politie daarnaast kunnen achterhalen dat de verdachte verantwoordelijk is voor meer brandstichtingen. Zo zou de Nederlandse pyromaan vorig jaar meerdere voertuigen in brand hebben gestoken.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck