Neef Camilla haalt uit: ‘Werd door haar veel gepest’

Neef Camilla had veel last van bekendheid tante
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Luke Parker Bowles, de neef van koningin Camilla, heeft keihard naar haar uitgehaald. Hij zegt dat hij tijdens zijn schooltijd in Groot-Brittannië veel is gepest. Dat had allemaal te maken met het feit dat hij de neef was van Camilla. ,,Ik werd zelfs met de dood bedreigd.”

Luke Parker Bowles woont sinds 2005 in de Verenigde Staten en werkt als film- en televisieproducent. Hij is echter opgegroeid in Groot-Brittannië, waar hij allesbehalve een fijne jeugd had.

Affaire

Toen Luke naar school ging, was de echtscheidingsoorlog tussen de toenmalige prins Charles en zijn eerste vrouw prinses Diana in volle gang. Volgens Diana had Camilla tijdens het huwelijk een affaire met prins Charles en dat schandaal werd ook bekend bij het grote publiek.

Camilla kreeg toen een groot deel van de schuld voor de huwelijksproblemen van Charles en Diana, dat eindigde in een scheiding op 28 augustus 1996. Het feit dat Diana een jaar later, op 31 augustus 1997, stierf bij een tragisch verkeersongeval in Parijs, verbeterde het imago van Camilla niet.

Met de dood bedreigd

En niet alleen Camilla had last van haar slechte imago. Haar neef Luke zat in die tijd op een kostschool waar hij voortdurend aan het schandaal werd herinnerd. Hij beleefde een helse tijd op school.

,,Ik herinner me dat ik werd gepest en zelfs met de dood werd bedreigd toen ik op de kostschool zat”, vertelt hij in The New York Times. ,,Mensen associeerden Diana’s dood op een vreemde manier met Camilla. Ik zat daar vanwege mijn achternaam middenin en kinderen kunnen wreed zijn. Dus het was geen geweldige tijd om een ​​Parker Bowles te zijn.”

Tags

CAMILLAKONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck