Negatieve reacties op bijna-optreden Dennis Schouten bij Op1

Dennis Schouten vergeleken met massamoordenaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Dennis Schouten zou gisterenavond bij de talkshowtafel Op1 aanschuiven. De redactie had een onderwerp voorbereid over het studentenleven van prinses Amalia, en Dennis heeft daar een duidelijke mening over. Maar tv-kijkend Nederland had ook een sterke mening over Dennis als gast bij de talkshow.

“Als er een filmpje van een dronken Amalia uitlekt, zullen wij dat meteen publiceren”, zei Dennis Schouten tegen RTL Nieuws. Hij is een van de presentatoren van het juicekanaal ‘Roddelpraat’ op YouTube. “Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook.”

Uitnodiging van Op1

Dennis kreeg vlak na zijn uitspraken een uitnodiging van Op1 om zijn mening in de uitzending te delen. Hij stemde toe, waarna de redactie een aankondiging op Twitter plaatste. “Dennis Schouten van RoddelPraat schuift vanavond aan bij Op1 om te vertellen waarom hij niet twijfelt om beelden van de prinses online te zetten.”

Vergelijking met massamoordenaar 

Hier kwamen tientallen negatieve reacties op, waaronder die van opiniemaker Sander Schimmelpenninck. Hij Twitterde: “’Dennis van Roddelpraat’. Waar de fuck is Op1 mee bezig?”

Daarna schreef hij cynisch: “Morgen bij Op1: `Robert Jensen legt uit waarom hij niet doorgaat met zwakbegaafde mensen leugens, mokken en T-shirts te verkopen.”

Ook Tweette hij daarna: “Overmorgen: Anders Breivik over de schoonheid van het eiland Utøya en zijn passie voor rolmopsen en de kleur wit.”

Anders Breivik is de dader van de aanslagen in Noorwegen in 2011, waarbij in totaal 77 mensen om het leven kwamen. Hij is voor meervoudige moord en terrorisme.

Dennis reageerde hierop via zijn Instagram story: “Een prachtige eer om door Sander Schimmelpenninck vergeleken te worden met een massamoordenaar. Tot vanavond”

Optreden Dennis Schouten ging toch niet door

De ‘tot vanavond’ is er niet van gekomen, want na alle negatieve reacties die Op1 over zich heen kreeg hebben zij Dennis afgezegd. “In verband met het aftreden van minister Staghouwer gaat het onderwerp over de juicechannels met onder andere Dennis Schouten vandaag niet door”, meldde het programma als reden.

Ter Apel

Vorige week was er ook al veel te doen rondom Op1, omdat zij de uitzending live presenteerde vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. “Dit is op vele manieren zo fout. Plaatsvervangende schaamte hier’, schreef iemand erover op Twitter. “Alsof je in een dierentuin bent, maar de dieren geen blik waardig gunt. Pijnlijk”, deelde iemand anders.

Tags

DENNIS SCHOUTENOP1SANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck