Netflix gaat boeken Ibram X. Kendi verfilmen

Door: DitjesDatjes
15-01-2021

Netflix heeft nieuwe filmplannen bekend gemaakt. Drie boeken van bestseller-auteur Ibram X. Kendi worden verfilmd voor drie nieuwe films op de streamingdienst.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De auteur en academicus is bekend geworden door zijn boeken waarin hij onder meer racisme en sociale ongelijkheid aankaart. Zijn titels Stamped from the Beginning, Stamped: Racism, Antiracism and You en Antiracist Baby zullen verfilmd worden.

Voor de drie producties slaat Kendi de handen ineen met tv-makers Roger Ross Williams, Mara Brock Akil en Chris Nee. Williams kan zich goed vinden in het nieuwe project. “Ik hoop dat de films de boodschap van Kendi goed naar voren brengen: dat de enige fout van zwarte mensen is dat ze denken dat er iets fout is aan zwarte mensen.” De makers zijn alledrie “ontzettend enthousiast” om samen te werken met Kendi. “Ik voel me vereerd door de kans om de impact van Kendi’s werk te vergroten”, laat Nee weten.

Kendi werd dit jaar door het Amerikaanse Time Magazine uitgeroepen als een van de 100 meest invloedrijke mensen. Ook hij is erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Ik ben opgetogen dat deze projecten met Netflix doorgaan”, zegt hij. “Maar ik ben nog opgetogener voor de kijkers, voor de volwassenen en kinderen die geboeid, geïnformeerd en getransformeerd gaan worden door deze producties.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD