Netflix grote winnaar bij SAG Awards

Door: DitjesDatjes
05-04-2021

Netflix is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards. De streamingdienst eiste in zowel de categorie Film als TV de meeste prijzen op. De awards werden voor de 27e keer uitgereikt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Netflix won in drie van de vijf grote filmcategorieën. De vorig jaar overleden acteur Chadwick Boseman kreeg de award voor beste mannelijke prestatie voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Viola Davis, eveneens te zien in die film, kreeg de award voor beste vrouwelijke acteerprestatie. De prijs voor beste cast ging naar The Trial Of The Chicago 7.

In de categorie televisiefilm/miniserie ging de award voor beste mannelijke prestatie naar acteur Mark Buffalo voor zijn rol in I Know This Much Is True. De serie werd uitgezonden door HBO en in ons land was hij te zien op NPO 3. Anya Taylor-Joy mocht de award voor beste vrouwelijke acteerprestatie in ontvangst nemen voor haar rol in de Netflix-serie The Queen’s Gambit.

De awards voor beste acteerprestaties in dramaseries gingen beiden naar Netflix. Zo won actrice Gillian Anderson de prijs voor haar rol in The Crown. Jason Bateman kreeg de award voor zijn bijdrage aan Ozark.

De SAG Awards werden in een vooraf opgenomen show uitgereikt. Ze worden jaarlijks uitgereikt. Alle leden van de Amerikaanse acteursvakbond SAG-AFTRA hebben stemrecht.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD