Netflix klaagt makers onofficiële Bridgerton-musical aan

Door: DitjesDatjes
30-07-2022

Netflix heeft een rechtszaak aangespannen tegen songwriters Abigail Barlow en Emily Bear, de makers van een onofficiële musical over de successerie Bridgerton. Hoewel de streamingsdienst het project, dat begon als een gratis online eerbetoon van en door fans, eerder toejuichte, vindt Netflix nu dat de makers inbreuk maken op hun auteursrechten door ook betaalde optredens te organiseren.

“Netflix ondersteunt door fans gegenereerde inhoud, maar Barlow & Bear hebben zoveel stappen verder gezet door meerdere inkomstenstromen voor zichzelf te creëren zonder formele toestemming om de Bridgerton-rechten te gebruiken”, stelt Netflix in een verklaring die te lezen is bij de Amerikaanse nieuwssite Deadline. Ook zeggen ze met Barlow & Bear samen te hebben willen werken, maar dat de vrouwen dat hebben geweigerd.

Barlow en Bear maakten The Unofficial Bridgerton Musical naar aanleiding van de populariteit van de Netflix-serie. Het betrof een muzikaal eerbetoon dat te zien was via sociale media. Dat werd zo goed ontvangen dat Netflix hen toestond om er een heel album van te maken. Dat album werd niet alleen 45 miljoen keer gestreamd, maar leverde Barlow en Bear eerder dit jaar ook een Grammy Award op voor Beste Musical Theater Album.

Shonda Rhymes, bekend van het Amerikaanse productiehuis Shondaland, en producent van Bridgerton heeft zich ook over de kwestie uitgelaten. “Wat begon als een leuk feest door Barlow & Bear op sociale media, is uitgegroeid tot het schaamteloos stelen van intellectueel eigendom, uitsluitend voor het financiële voordeel van Barlow & Bear”, zegt ze. “Net zoals Barlow & Bear niet zouden toestaan ​​dat anderen hun rechten gebruiken voor winst, kan Netflix niet toekijken en Barlow & Bear toestaan ​​hetzelfde te doen met Bridgerton.”

Barlow & Bear hebben nog niet gereageerd op de rechtszaak die is ingediend bij de rechtbank in Washington D.C..

 

BuzzE

 

 

Meer DenD