Niet Nederland maar Zweden wint het Eurovisiesongfestival…

Door: Jos La Grande
07-05-2019

De droom van onze landgenoot Duncan Laurence kan zo maar in duigen vallen. Want de Britse Zweed John Lundvink heeft een geweldige hit in handen die geknipt is voor de winst in Tel Aviv: Too late for Love.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Lundvink is nogal sportief aangelegd (hij werd derde op het Zweedsae kampioenschap atletiek bij de estafette), maar is ook getalenteerd als componist en zanger. Zweden is van oudsher een hitmachine met uiteraard Abba als de grote uitschieter.

Too Late For Love is optimistisch, dansbaar en het appelleert aan de heerlijke zomer van 2019 die in aantocht is. Dus kan zo maar alle aspiraties van Laurence de grond inboren. Bovendien komt er ook nog een ander gevaar uit Scandinavië: de zangeres Leonora namens Denemarken met Love is Forever.

Duncan Laurence, die gearriveerd is in Israël, kreeg met name door de bookmakers de favorietenrol in zijn schoenen geschoven. De Nederlandse inzending Arcade, bijna te  kunstzinnig voor het Songfestival, werd bewierookt voordat we het ook maar voor de eerste keer hadden beluisterd.

Too Late for Love van de Zweden is veel simpeler en het enthousiasme van Lundvink en zijn achtergrondkoor spat er vanaf.

 

 

 

Meer DenD