Niets meer over van Char’s succes

Door: Sinem Toprak
04-10-2018

Char Margolis (67) was ooit wereldberoemd, maar van haar status is niets meer overgebleven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Char woont samen met haar chihuahua’s in Franklin; Een dorpje met 3000 inwoners in de staat van Michigan. Tegenwoordig verdient ze haar brood in restaurants. Char treedt op tijdens lunchbijeenkomsten in een Grieks en Aziatisch restaurant. Voorheen was Char gewend aan een miljoenenpubliek. Naast het optreden in restaurantjes probeert ze ook een centje te verdienen met consults uitzenden op social media, maar die worden maar een paar honderd keer aangeklikt.

Ooit was Char het kijkcijferkanon van RTL 4. Ook haar boeken en meditatie-dvd’s verkochten zeer goed. In 2010 kwam er een eind aan haar succes, nadat haar ‘spirituele gave’ in publieke twijfel werd getrokken. Vroeger werkte ze in Amerika als helderziende, samen met de FBI en CIA, maar in Nederland voelde ze zich het meest thuis. ,,Van alle landen ter wereld heb ik de warmste gevoelens bij Holland. Dit land is als een cadeautje dat je niet verwachtte”, vertelt Char aan Story.

Leugenachtige truc

Chars RTL4-show had miljoenenkijkers. Het programma waarin ze bekende en onbekende mensen troost bood door contact te maken met hun overleden dierbaren. Het programma Zembla maakte na acht succesvolle jaren een einde aan Chars werkwijze. Ze bewezen dat haar ‘gave’ gebaseerd zouden zijn op tactieken die iedereen kan aanleren. Alles wat de kijkers te zien kregen zou niets meer zijn dan een leugenachtige truc. ,,Ik ben eraan gewend dat critici altijd andere waarheden zoeken voor het onverklaarbare”, reageerde Char op het kritiek. Maar haar geloofwaardigheid was aangetast en nam Char in 2010 afscheid van het programma.

Gelukkig lijkt het erop dat Char haar carrière aan het oppakken is want haar agenda stroomt vol met nieuw projecten in de VS. Een terugkeer naar Nederland staat niet op haar planning.

Meer DenD