Nieuwe details zaak Promes

Quincy Promes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

De verdenking van voetballer Quincy Promes heeft voor veel commotie gezorgd. De 28-jarige voetballer verscheen eerder deze maand niet op het veld, waarna duidelijk werd dat de aanvaller was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hoewel Promes beweerd onschuldig te zijn, onthult de advocaat van het slachtoffer in RTL Boulevard enkele onthutsende details. 

‘Er was geen vuiltje aan de lucht’

,,Mijn cliënt had oprecht tot het moment dat hij werd aangevallen geen idee over eventuele onmin”, aldus de advocaat van het slachtoffer in RTL Boulevard. ,,Sterker nog, hij was uitgenodigd door de zijde van Promes voor het feestje”, vervolgt Moszkowicz. ,,Ze hebben nog gezellig een dansje gemaakt op het feestje, een borrel gedronken, mijn cliënt en de heer Promes. Er zijn ook nog foto’s gemaakt. Er was geen vuiltje aan de lucht. Tot het moment dat hij de aftocht wilde gaan blazen van het feestje en hij werd aangevallen.”

‘Dan had hij het misschien niet overleefd’

Het slachtoffer hoorde de dagen na het incident niks van Promes, zo meldt de advocaat. ,,Mijn cliënt had wel verwacht dat iemand hem zou opbellen en zou vragen hoe gaat het met je, dat is niet gebeurd.” Daarnaast doet de advocaat de schokkende onthulling dat het zeer slecht had kunnen aflopen voor het slachtoffer: ,,Wanneer het mes nog wat hoger was geplaatst, had eventueel de slagader van het been van mijn cliënt geraakt kunnen worden en dan had hij het misschien niet overleefd.” 

Drie getuigen bevestigen steekpartij

De zaak kwam pas in december aan het licht, maar vond al afgelopen juli plaats. De advocaat maakt duidelijk dat het slachtoffer niet de carrière van (zijn neef) Promes zou willen schaden. Wegens trots voor zijn familielid. Drie getuigen kunnen inderdaad bevestigen dat de voetballer heeft gestoken.

Gelijkspel

Ondanks de verdenking speelde Promes weer mee in het team. De 28-jarige aanvaller speelde afgelopen woensdagavond tegen Willem II. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel 1-1. 

Tags

AJAXPROMESQUINCYQUINCY PROMES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck