Nieuwe klap voor Harry en Meghan: ‘Archie wordt nooit prins’

Harry en Meghan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Charles kijkt uit naar de dag dat hij koning is en één ding staat dan al vast: Hij zal zijn kleinzoon Archie nooit de titel ‘prins’ geven. En dan wel om deze reden…

Afslanken

En nee, het heeft niets te maken met de ingewikkelde relatie tussen hem en Harry en Meghan. De reden is heel simpel: het gaat om geld.

Het Britse systeem is zo ingericht dat kleinkinderen van de koning of koningin automatisch de titel ‘prins’ krijgen. Maar prins Charles wil zodra hij koning is daar vanaf. Hij wil het koningshuis afslanken, en één van die maatregelen is dus het afpakken van dat automatische recht.

Geen lasten, wel lusten

Er gaan jaarlijks vele miljoenen aan belastinggeld rechtstreeks naar die prinsen en prinsessen, terwijl zij volgens Charles een ondergeschikte rol hebben aan het Britse Hof. Vrijwel geen lasten, maar wel de lusten.

De beslissing die is voortgekomen na maandenlange discussies achter de schermen, heeft de relatie tussen Harry en zijn familieleden naar een nieuw gevaarlijk dieptepunt gebracht. Volgens The Daily Mail zou het stel afgelopen week zijn ingelicht over het besluit, maar hebben zij nog niet gereageerd. Insiders zeggen wel dat het een nieuwe klap in het gezicht betekent.

Charles wil Harry niet zien

Opvallend is ook dat Charles zijn zoon Harry niet hoeft te zien. Hij zal namelijk niet aanwezig zijn bij de herdenking van Diana op 1 juli. Diana zou dan haar zestigste verjaardag hebben gevierd.

Prins Harry zal hier wél aanwezig zijn, wat betekent dat er geen fysieke ontmoeting tussen hem en Charles plaats gaat vinden. Charles zegt dat hij de herdenking vooral iets voor zijn twee zonen vindt. Maar volgens Britse royaltywatchers is er meer aan de hand…

Tags

ARCHIEHARRY EN MEGHANPRINS CHARLESPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck