Nieuwe rechtszaak om erfenis Jan des Bouvrie: ‘Heel treurig’

Nieuwe rechtszaak rondom erfenis Jan des Bouvrie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nicole, de dochter van Jan des Bouvrie, is een nieuwe rechtszaak gestart om de erfenis van haar vader. Ze heeft naar eigen zeggen nog een laatste bemiddelingspoging ondernomen met Jan jr., maar die mislukte. ,,Voor heel weinig wil ik er vanaf en ben ik klaar, maar zelfs dat accepteren ze niet.”

Zowel Nicole en haar broer Jean Marc als Jan jr. hoopten er met elkaar uit te komen zonder een bodemprocedure. Maar helaas: na het mislukken van de laatste bemiddelingspoging, is Nicole een nieuwe rechtszaak gestart.

Bemiddelingspoging mislukt

,,Ik heb nog een laatste bemiddelingspoging ondernomen door er met Jan jr. proberen uit te komen, maar dat lukte niet”, vertelt Nicole in gesprek met weekblad Weekend. ,,Ik vind het zó heftig allemaal. We hebben allemaal van onze vader geleerd dat je altijd door moet gaan, maar dat strijden vind ik erg verdrietig. Ik wilde er alles aan doen om de bemiddeling te doen slagen en het hoger beroep van vrijdag 13 oktober te voorkomen, maar hij wilde niet. Dus helaas moeten we, hoe vervelend ik het ook vind, door met onze strijd voor gerechtigheid.”

‘Meer dan treurig’

Jan des Bouvrie schreef in zijn testament dat Nicole en Jean Marc recht hebben op ‘een bedrag in contanten ter grootte van hun legitieme portie in mijn nalatenschap’. Dat is het kindsdeel waar ieder kind recht op heeft. ,,Voor heel weinig wil ik er vanaf en ben ik klaar, maar zelfs dat accepteren ze niet”, vervolgt Nicole, die zegt dat ze de erfenis probeert te handelen zoals haar vader het gewild had. ,,Dat is waarom we nu bij de rechter zijn, helaas. Het is echt meer dan treurig.”

Monique des Bouvrie

Nicole en Jean Marc hebben sinds het overlijden van hun vader nooit meer met Monique gesproken. En dat terwijl Jean Marc een goede band had met Monique. ,,Hij was goed bevriend met Monique, hij was gek op haar, dat waren echt besties. Dat maakt het allemaal zo treurig, want zij hebben nu geen contact meer”, legt Nicole uit. ,,Monique en ik hebben al dertig jaar geen contact, nog nooit gehad. Het is nooit anders geweest. Alleen Marc en Monique waren heel close.”

‘We gaan door’

Eigenlijk wil Nicole geen rechtszaken meer voeren. ,,Weet je wat het is? Vorige week dacht ik: ik doe het niet meer, ik stop ermee. Ik was er klaar mee”, aldus Nicole. Waarom gaat ze dan door? ,,Dat is heel ingewikkeld, maar je mag niet uit een rechtszaak stappen. Als ik eruit zou stappen, zorgt dat weer voor een rechtszaak op zich. Heel apart hoe dat werkt. Dus we gaan door.”

Tags

JAN DES BOUVRIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck