Noorse prinses scheert hoofd kaal

Noorse prinses scheert haar haar helemaal af
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maud Angelica Behn, de oudste dochter van de Noorse prinses Märtha Louise, heeft op haar twintigste verjaardag besloten haar hoofd kaal te scheren. Haar afgeknipte lokken doneert ze aan het goede doel.

,,Een maand voordat ik mijn haar scheer en doneer op mijn twintigste verjaardag”, laat Maud weten in een TikTok filmpje waarin te zien is dat ze nog lange haren heeft. In de weken die daarna volgen laat ze een aantal momenten zien dat ze voor de spiegel staat, tot een uur van te voren. Maud kijkt nog één keer naar zichzelf in de spiegel en besluit dan afscheid te nemen van haar lange lokken.

Trots

Vervolgens laat ze in het filmpje zien dat ze de eerste pluk afknipt in het bijzijn van onder andere juichende klasgenoten. Wanneer Maud alle plukken haar heeft afgeknipt wordt haar hoofd kaalgeschoren. ,,Ik ben twintig nu en het leven heeft nog nooit zo goed gevoeld”, deelt ze trots.

Moedig

Het is niet de eerste keer dat Maud moedig genoemd wordt. In 2020 werd ze uitgeroepen tot de ‘moedigste vrouw van het jaar’. De prinses werd uitgekozen vanwege haar bijzondere toespraak in januari van dat jaar bij de uitvaart van haar vader Ari Behn, die besloot om uit het leven te stappen. Maud kreeg destijds veel lof en bewondering, met name omdat ze mensen met geestelijke problemen en zelfmoordneigingen opriep hulp te zoeken.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck