NOS doet ook onderzoek naar werkcultuur bij Nieuws en Evenementen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De NOS gaat in de hele organisatie onderzoek laten doen naar de werkcultuur en of er een veilige werkomgeving is. Dat heeft de directie woensdag gemeld naar aanleiding van de gebeurtenissen bij NOS Sport en de gesprekken daarover in de hele organisatie.

“De problemen bij NOS Sport die vorige week aan het licht kwamen, maken veel los in onze hele organisatie”, laat algemeen directeur Gerard Timmer weten. “Daarom vinden we het passend en belangrijk om ook de rest van onze organisatie door externe, onafhankelijke ogen te laten bekijken.”

Uit een rapport en een publicatie in de Volkskrant bleek recent dat er al twintig jaar wangedrag plaatsvond bij NOS Sport. De ondernemingsraad en de redactiecommissie van NOS Nieuws worden nadrukkelijk betrokken in de voorbereiding van dit externe, onafhankelijke onderzoek.

Omgangsvormen

De NOS is intern onderverdeeld in drie inhoudelijke afdelingen: NOS Nieuws, NOS Sport en NOS Evenementen. Daarnaast bestaat de organisatie uit verschillende stafafdelingen.

“We vinden het na alle ervaringen bij de collega’s van NOS Sport heel belangrijk om ook onze redactiecultuur tegen het licht te houden”, stelt Giselle van Cann namens de hoofdredactie van NOS Nieuws. “We doen dit niet omdat we aanleiding hebben om te denken dat op onze nieuwsvloer net zo’n groot, structureel probleem bestaat als op de sportredactie, maar wel omdat we onszelf juist nu scherp willen toetsen. Want ja, natuurlijk gaan er ook bij ons dingen mis.”

Van Cann vindt dat “het hoort bij een organisatie als de onze om in deze tijd onafhankelijke experts naar werkwijzen en omgangsvormen te laten kijken. En ook naar hoe we als collega’s en leidinggevenden omgaan met meldingen van mensen die een nare ervaring hebben. We willen weten wat we niet weten.”

 

BuzzE

 

 

Tags

NOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck