NOS staat in nauw contact met Van Rijn over onderzoek wangedrag

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De NOS staat “in nauw contact” met de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) over het grote onderzoek naar de werkcultuur binnen de hele NOS-organisatie. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. “De commissie van Martin van Rijn is nauw betrokken bij de inventarisatie bij NOS Sport, de voortgang na onze bevindingen en de verbreding van het onderzoek naar de hele organisatie”, meldt hij.

De bevindingen die voortkwamen uit de inventarisatie bij NOS Sport en het onderzoek dat nu binnen de hele organisatie gedaan wordt, zal de NOS ook delen met Van Rijn. Uit een grote inventarisatie van de NOS zelf en een publicatie in de Volkskrant bleek recent dat er al twintig jaar wangedrag plaatsvond bij NOS Sport. Daarom heeft de NOS besloten de werkcultuur binnen de hele organisatie tegen het licht te houden.

De ondernemingsraad en de redactiecommissie van NOS Nieuws worden nadrukkelijk betrokken in de voorbereiding van dit externe, onafhankelijke onderzoek. De NOS is intern onderverdeeld in drie inhoudelijke afdelingen: NOS Nieuws, NOS Sport en NOS Evenementen. Daarnaast bestaat de organisatie uit verschillende stafafdelingen.

De commissie onder leiding van oud-PvdA-minister Van Rijn werd vorig jaar november in het leven geroepen na het Volkskrantartikel over het vermeende grensoverschrijdende gedrag van onder anderen Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door (DWDD). Aanvankelijk zou alleen onderzoek worden gedaan naar DWDD, maar dat werd verbreed nadat meer meldingen waren gekomen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep. De commissie hoopt voor de zomer een eerste voorlopige inventarisatie naar buiten te kunnen brengen.

 

BuzzE

 

 

Tags

NOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck