NOS-vertrouwenspersonen kregen bijna honderd meldingen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De externe vertrouwenspersonen die de afgelopen maanden mogelijk grensoverschrijdend gedrag in kaart brachten bij NOS Sport hebben in totaal “een kleine honderd” meldingen gekregen. Die waren van collega’s, maar ook oud-collega’s en medewerkers van bedrijven waar de redactie mee werkt, zei NOS-directeur Gerard Timmer donderdag in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co.

“Alles bij elkaar opgeteld hebben een kleine honderd mensen zich gemeld over de afgelopen tweeënhalve maand. Dat zijn niet alleen maar meldingen van grensoverschrijdend gedrag, maar heel veel mensen wilden ook iets zeggen over de cultuur bij NOS Sport waarin de afgelopen jaren is gewerkt. Die zeiden: ‘het gaat mij niet specifiek om deze melding, om deze persoon of om deze ene ervaring maar ik wil gewoon dat die cultuur een keer verandert’.”

Timmer zei geen voorbeelden te kunnen geven van wat er allemaal gemeld is. “Dat vind ik ingewikkeld. Het gaat over mensen en dan is het mogelijk herleidbaar.” In het inventarisatieverslag staat dat het gaat om pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken.

Ook trad Timmer niet in detail over de beschuldigden. Volgens de directeur ging het “bij een aantal mensen” om een patroon. “En wat ook zo is: een deel van de vloer heeft dit nooit zo ervaren, maar ook een aanzienlijk deel wel en daar moeten we stevig mee aan de slag.”

 

BuzzE

 

 

Tags

#METOOMEDIANOS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck