NPO baalt van vertrek Jinek: ‘We waren nog in gesprek’

Eva Jinek
Door: Tanja Brouwer
20-09-2019

Eva Jinek stapt over naar RTL. Dat is zojuist bekend gemaakt. Momenteel is ze nog dagelijks te zien op NPO met haar talkshow Jinek, maar in januari zal ze op RTL te zien zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mooie kans

Ook bij de commerciële omroep krijgt ze een talkshow, want ze gaat Beau afwisselen. ,,RTL biedt mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen”, laat Jinek weten in een persbericht. ,,Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen – echt serieus te ontwikkelen.” De journaliste laat in het persbericht weten dat dit een te mooie kans was om te laten liggen, maar dat ze wel met veel liefde terugkijkt op de vijftien jaar dat ze bij de NPO heeft gewerkt.

De NPO vindt het ontzettend jammer dat Jinek weggaat. Dat wordt duidelijk uit een persbericht. ,,Jammer dat Eva deze keuze heeft gemaakt, omdat de publieke omroep haar groot heeft gemaakt. We gaan nadenken over een volgende stap, maar dit overvalt ons wel. We waren nog in gesprek.” Voor de NPO is dit de zoveelste grote naam die ze verliezen. Voor Jinek ging ook al Twan Huys naar de commerciële. Daarnaast zijn Jan Versteegh en Paul de Leeuw ook al vertrokken. Naar verluidt zou Matthijs van Nieuwkerk erover nadenken om te vertrekken naar RTL of SBS.

Meer DenD