NPO-baas Klein: programmering omgooien is geen geldkwestie

Door: DitjesDatjes
07-05-2021

Het omgooien van de programmering bij de NPO is geen geldkwestie. Dat vertelde directeur Frans Klein van de Publieke Omroep vrijdagavond aan tafel bij Nieuwsuur. Vrijdagochtend werd bekend dat er vanaf volgend jaar geen reguliere afleveringen van Andere Tijden meer op televisie zijn, wat voor veel ophef zorgde. Ook is de omroep bezig met verjonging, omdat de doelgroep tussen de 20 en 49 jaar te weinig wordt bereikt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Presentator Jeroen Wollaars vroeg aan Klein of het focussen op een jongere doelgroep een geldkwestie is. Er mag online, waar jongeren wel te vinden zijn, geen reclame meer worden verkocht. Dat zou een reden kunnen zijn om jongeren naar de televisie te willen trekken, waar reclame maken nog wel mag, zo stelde Wollaars. “Absoluut niet”, zei Klein daarop. “Dit gaat echt over vernieuwing van de programmering. En het omleggen van het geld naar een on demand-omgeving, een online omgeving.”

Klein benadrukt dat Nederland in de online-programmering al flink achterloopt ten opzichte van omliggende landen. “Wij moeten natuurlijk wel gelijke trek houden met het kijkgedrag van ons publiek.”

Het bekroonde geschiedenisprogramma Andere Tijden gaat vanaf 1 januari verder “in een andere vorm”. De NPO-woordvoerder benadrukt dat “het aanbod tegen het licht wordt gehouden” en dat het programma in andere vorm, met wellicht een andere titel, gewoon door zou kunnen gaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD