NPO schrapt talentontwikkeling film en tv

Door: DitjesDatjes
19-09-2020

De NPO schrapt de financiële bijdragen aan een aantal projecten die de afgelopen decennia in het leven waren geroepen om talentontwikkeling op het gebied van film- en televisiemakers te stimuleren. KORT!, De Straat en De Oversteek, alle drie bedacht om jonge makers de kans te bieden producties te maken, worden stopgezet. Het is nog niet duidelijk of er nieuwe initiatieven voor in de plaats komen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat meldt het Filmfonds, dat in deze projecten samenwerkte met de NPO, op zijn website. Ook zet de NPO zijn extra bijdragen aan Telescoop-films per direct stop. Dit project werd in het leven geroepen om de brede publieksfilms een impuls te geven. Dankzij Telescoop-geld konden grote bioscoophits als Alles is Liefde, Michiel de Ruyter, Minoes en Bankier van het verzet worden gerealiseerd.

De NPO werkt wel aan nieuwe regelingen, aldus het Filmfonds. Maar het is niet duidelijk hoeveel geld hiervoor beschikbaar is en wanneer deze nieuwe regelingen concreet vorm moeten krijgen.

Heroriënteren

Het Filmfonds en het CoBo-fonds, dat inkomsten die binnenkomen via de kabelmaatschappijen verdeelt, spreken de hoop uit de projecten waar de NPO zich uit teruggetrokken heeft in alternatieve vorm voort te kunnen zetten. “We zullen ons nu moeten heroriënteren”, aldus het fonds. De organisatie beklemtoont de “noodzaak voor een coherent talentontwikkelingsbeleid”.

De twee fondsen blijven in gesprek met de Publieke Omroep over een verdere samenwerking op deze vlakken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD