NPO schrikt van vermeende misstanden bij NOS Sport

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HILVERSUM (ANP) – De NPO heeft geschrokken gereageerd op de uitkomsten van de inventarisatie over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De raad van bestuur leeft mee met alle betrokkenen, laat de NPO weten.

“Bij de publieke omroep mag geen ruimte zijn voor grensoverschrijdend gedrag. De NPO hoopt dat de vandaag aangekondigde maatregelen van de NOS bijdragen aan een verbetering van een veilige werkomgeving bij NOS Sport.”

De NOS maakte donderdag bekend dat er bij NOS Sport meldingen zijn binnengekomen van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken over een tijdsbestek van ruim twintig jaar. Ook werd duidelijk dat naar aanleiding van de inventarisatie de hoofdredactie van de sporttak van de omroep “gefaseerd” zal terugtreden.

Eerder werd al bekend dat de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO), dat onderzoek doet naar de werkcultuur binnen de NPO, ook de berichten over vermeend wangedrag bij NOS Sport meeneemt in het onderzoek. De resultaten worden komende zomer verwacht.

 

ANP

 

 

Tags

#METOOMEDIANOSNPO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck