NVJ ziet nu moment voor serieuze maatregelen bij NOS Sport

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) ziet de inventarisatie van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport als “het moment om zo snel mogelijk serieuze maatregelen te treffen waardoor herhaling geen schijn van kans krijgt”. Dat zegt Wais Shirbaz, secretaris omroepzaken, tegen het ANP.

Het is volgens Shirbaz “goed dat er nu erkenning is voor wat de slachtoffers is overkomen en dat de directie daar ook zijn excuses voor aanbiedt”. De NVJ zegt de ontwikkelingen te volgen en zich bij de directie te melden als “de maatregelen onvoldoende zijn of de veranderingen niet snel genoeg gaan”.

De NOS maakte donderdag in een inventarisatieverslag bekend dat er meldingen zijn binnengekomen van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken over een tijdsbestek van ruim twintig jaar. De focus op de sportredactie zou “te veel” hebben gelegen op resultaten en “te weinig op het menselijke aspect”.

De directie is in gesprek met de hoofdredactie van NOS Sport over “gefaseerd terugtreden”. De omroep komt ook bijvoorbeeld met trainingen zodat leidinggevenden leren ongewenst gedrag te signaleren.

 

BuzzE

 

 

Tags

#METOOMEDIANOSNVJ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck