Olcay Gulsen kocht aansprakelijkheid failliete Supertrash af

Door: Lies Jansen
28-06-2020

De 39-jarige modeontwerpster Olcay Gulsen heeft met het faillissement van haar kledingmerk ‘Supertrash’ zwaar weer gekend. Hoewel het bedrijf een behoorlijk imperium had opgebouwd, werd het in 2018 failliet verklaard. Sindsdien is Olcay veel in de media geweest over mogelijk ‘gerommel met rekeningen’. Nu meldt Quote dat de modeontwerpster haar zaak heeft afgekocht.

Met dit bedrag kocht Olcay aansprakelijkheid af…

Om ervoor te zorgen dat het geen zaak voor de rechter zou worden is de afspraak gemaakt dat Olcay €120.000 in drie jaar aan de boedel moet betalen. Het bedrag is slechts een klein deel van de schade. In 2017 stond het bedrijf namelijk met €2,7 miljoen in de min. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Slordige boekhouding’

Quote dook het achtste faillissementsbeslag van curator Stephan Voermans van Levenbach Advocaten in. Hier wordt meer bekend over de schuldvraag van het faillissement. Die volgens de curator bij het bestuur, ofwel Olcay Gulsen ligt. Zo omschrijft de curator het als ‘bestuursaansprakelijkheid’, door onder andere het niet tijdig leveren van jaarcijfers en slordige boekhouding. Olcay reageert op Quote dat voor haar de zaak is afgedaan.

Meer DenD