OML’er Francis overleden: ‘Jouw pijn is voorbij’

Francis uit OML overleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Francis Pattiruhu, bekend van het vorige seizoen van Over Mijn Lijk, is op 35-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar familie bekend op haar sociale media.

,,Na een moedige, oneerlijke en niet te winnen strijd is overleden onze lieve dochter, zusje en tante”, staat op de rouwkaart van Francis, die haar familie op Instagram deelt. ,,De strijd is gestreden, jouw pijn is voorbij. Wij probeerden te helpen maar stonden er zo machteloos bij. Jouw vechtlust was enorm, je werd alleen zo moe. Onze liefde is voor eeuwig, in onze harten nemen wij je overal mee naar toe.”

Verdrietig

Volgers van Francis reageren geschokt op het bericht. ,,Ik dacht van de week nog aan haar. Wat verdrietig dit bericht. Rust zacht en sterkte voor de familie”, reageert een volger. En een ander schrijft: ,,Kippenvel, natte ogen. We kennen je niet en gevoelsmatig toch een beetje. Gecondoleerd en heel veel sterke en kracht voor alle nabestaanden.”

Behandelingen

Francis kreeg in 2019, vlak na de jaarwisseling, hartverscheurend nieuws te horen. Naast haar zeldzame bloedziekte, bleek Francis de meest ernstige hersentumor te hebben die je kunt krijgen. Francis ging onder het mes en negentig procent van haar tumor werd tijdens de operatie weggehaald. Daarna volgden bestralingen en chemokuren. Ondanks de behandelingen, kreeg Francis te horen dat ze nog maar vijftien maanden te leven had. Die vijftien maanden werden uiteindelijk vijf jaar.

‘Iedere dag is een bonusdag’

‘Iedere dag is een bonusdag’, was het motto van Francis. ,,Ik heb een mooi leven gehad. Een paar maanden voordat ik echt ziek werd, heb ik een wereldreis gemaakt en ik heb in mijn eentje door Australië en Azië gereisd”, zei Francis in 2022 in gesprek met Omroep West. Wel had ze graag nog veel langer willen genieten van het leven. ,,Ik had graag willen ontdekken of ik zou willen trouwen of kinderen had willen krijgen. Dat vind ik wel heel jammer.”

Over Mijn Lijk

Dat de ongeneeslijk zieke Francis ondanks haar diagnose positief in het leven stond, was ook te zien in Over Mijn Lijk. Haar droom was om de 35 jaar te halen, en die droom kwam uit. Op 17 oktober vorig jaar mocht Francis 35 kaarsjes uitblazen.

Tags

OVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck