Omroep Zwart van Akwasi nadert na maand 20.000 leden

Door: DitjesDatjes
25-10-2020

Omroep Zwart van Akwasi lijkt op schema te liggen om aan het eind van het jaar 50.000 aspirant-leden te hebben. Een maand na de oprichting hebben bijna 20.000 mensen zich aangesloten bij zijn nieuwe beweging. Dat staat op de website van de aspirant-omroep.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Omroep Zwart beoogt meer diversiteit en meer kleur op de Nederlandse televisie en radio te krijgen. Akwasi is het boegbeeld en een van de bestuurders van Omroep Zwart. Maar achter het initiatief zitten tal van Amsterdamse organisaties. Paradiso, de Melkweg, kledingmerk Patta, chocolademerk Tony’s Chocolonely en muzieklabel Top Notch zijn onder meer verbonden aan het initiatief.

Omroep Zwart is niet de enige aspirant-omroep die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook Omroep X, die zich een paar weken geleden meldde, heeft diversiteit als speerpunt. Daarnaast zijn er drie verschillende moslimomroepen en is er een omroep voor Nederlanders met Indonesische wortels.

Nieuwe omroepen moeten voor 1 januari 2021 50.000 leden hebben. Daarna moeten ze hun plannen overleggen aan onder meer het Commissariaat voor de Media. Uiteindelijk beslist de minister welke omroepen per 2022 worden toegelaten tot het publieke bestel. Er hebben zich al vijftien omroepen gemeld die hiervoor in aanmerking willen komen.

Een van de andere omroepen is Ongehoord Nederland van Arnold Karskens. De voormalig journalist wil onder meer een ‘echt’ zwartepietenjournaal met gitzwarte pieten. Hij stelt dat “cultuuronderdrukking de eerste stap naar genocide is”. Daarnaast kwam ON al in het nieuws omdat de aspirant-club vindt dat Holocaust-ontkenning moet kunnen en omdat voormalig bestuurslid en VVD-coryfee Ybeltje Berckmoes stelde via een medium een goed gesprek met de geest van Pim Fortuyn te hebben gehad.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD