Omtzigt: Baudet knipt en plakt Kamerdebat tot ‘fakenews’

Door: DitjesDatjes
24-09-2020

CDA-prominent Pieter Omtzigt heeft online de aanval geopend op Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Laatstgenoemde verspreidde woensdagavond een filmpje waarin hij wilde aantonen dat Omtzigt ondanks zijn kritische houding “altijd met het kartel meestemt”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tot grote irritatie van Omtzigt had Baudet echter flink lopen knippen en plakken in het debat dat hij deelde. “Na ongeveer vijf minuten heb je een fors stuk van mijn antwoord eruit gesneden”, aldus de CDA-parlementariër. “Het plakken van een antwoord dat ik op een totaal andere vraag gegeven heb is geen creatief nieuws maar fakenews.”

Baudet reageerde op Twitter en zei niets fout gedaan te hebben. Hij spreekt wel van een “duidelijk visueel overgangseffect” tussen de twee fragmenten.

De Forum voor Democratie-leider kwam eerder deze week in opspraak omdat hij in een interview het kabinet verweet alleen een gebarentolk bij de coronapersconferenties te zetten “om belangrijk te lijken”. Baudet stemde eerder in de Kamer vóór het invoeren van een gebarentolk bij crisismededelingen van de overheid.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD