Onbegrip in Spanje over Amalia’s aanwezigheid bij kroning Charles

Aanwezigheid Amalia roept vragen op in Spanje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat prinses Amalia aanwezig zal zijn bij de receptie van de kroning van koning Charles, heeft voor een hoop onbegrip in Spanje gezorgd. De Spaanse prinses Leonor zal namelijk níet aanwezig zijn.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op 6 mei aanwezig bij de kroning van Charles. Prinses Amalia vliegt ook naar Engeland, maar niet tegelijk met haar ouders. Zij vliegt samen met prinses Beatrix een dag voor de kroning naar Engeland om de receptie op Buckingham Palace bij te wonen. Willem-Alexander en Máxima zijn die dag aanwezig bij de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei.

Verboden

Wie helemaal niet aanwezig zal zijn bij de kroning van Charles, is prinses Leonor. En dat terwijl ze zich op slechts een paar minuten rijden van Londen bevindt. Dat Leonor thuisblijft die dag, is geen besluit geweest van de Britse koninklijke familie. Koning Felipe en koningin Letizia hebben hun dochter verboden te gaan, melden Spaanse media.

Onbegrip

Dat Leonor niet mag gaan zorgt in Spanje voor een hoop onbegrip. Vooral omdat Amalia, die uiteraard vanuit Nederland moet komen, wél aanwezig zal zijn. Een reden voor de afwezigheid van Leonor is niet gegeven, maar vermoedelijk heeft het te maken met Letitizia, die haar dochter steeds meer lijkt te verbergen.

‘Letizia verbergt Leonor’

Waar Máxima Amalia graag in het middelpunt van de belangstelling zet, verstopt Letitizia haar dochter. ,,Letizia verbergt Leonor. Ze legt niet uit wat ze doet, met wie ze omgaat of hoe het met haar gaat, terwijl Máxima haar dochter Amalia juist in de belangstelling laat staan”, schreef de krant El Nacional al eerder.

Geen contact

Leonor mag zelfs van haar moeder geen contact hebben met andere troonopvolgers van haar leeftijd. Zo zit ze niet in de Whatsapp groep die Amalia heeft opgericht samen met onder anderen Ingrid van Noorwegen en Elisabeth van België. Ook dat heeft koningin Letizia haar dochter verboden. De enige royal waar Leonor contact mee zou hebben is prinses Alexia, met wie ze haar leeftijd en school in Wales deelt.

Tags

KRONING CHARLESPRINSES AMALIAPRINSES LEONOR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie