Ondanks liefdesspanningen of overspel… Deze BN’ers vieren kerst (toch) thuis!

BN'ers kerst
Door: DitjesDatjes
25-12-2019

De turbulente relatie van André Hazes en zijn ex-partner Monique Westenberg heeft de kerst niet gehaald. Andere bekende koppels kozen wel voor elkaar nadat het oven stormde. Oude liefde roest niet, is het credo van Marco, Humberto, Wendy en Ruud als ze straks onder de kerstboom terugkijken op 2019.

Marco’s overspelbiecht

‘Liefde hoeft niet perfect te zijn zolang het maar echt is’, schreef Leontine Borsato na de publieke overspelbiecht van echtgenoot Marco (52). Het gaat over ‘kunnen vergeven’ en ‘samen opnieuw beginnen’, kortom: de ultieme kerstboodschap. Wat is er gebeurd?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dit najaar kwam naar buiten dat Marco zijn echtgenote heeft bedrogen met klassiek pianiste Iris Hond (32). Het overspel dateert van jaren geleden; uit de periode dat Marco’s productiemaatschappij The Entertainment Company failliet ging. Destijds deden al geruchten de ronde dat het Borsato-huwelijk in zwaar weer verkeerde. Er werd gefluisterd dat Marco het niet zo nauw zou nemen met de huwelijkse trouw. Er circuleerden namen, maar de naam van Iris Hond viel nooit. Marco zweeg. Alleen gaf hij toe dat verleiding op de loer ligt.

,,Daar zul je altijd aan blootstaan. Of je daarmee kunt omgaan, heeft te maken met de vraag: hoe goed zit je relatie? Leontine en ik zijn samen sterk genoeg om zoiets te overwinnen.”

Dat Marco tien jaar na zijn romance met de twintig jaar jongere pianiste alsnog openheid van zaken gaf, was omdat hij nu de noodzaak voelde om te reageren. ,,Eigenlijk reageren we nooit op geruchten. Maar omdat dit voor een deel waar was, had ik wel het gevoel, om onduidelijkheid te voorkomen en met name om dat sensatieverhaal te weerleggen: laten we een verklaring geven.”

In die bewuste verklaring laat Marco weten dat er tussen hem en Iris ‘een (kortstondige) vriendschap is geweest die verder ging dan hij had verwacht’. ,,Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit.”

Humberto in therapie

Niemand gaf nog een stuiver voor het huwelijk van Humberto Tan en zijn Ineke. Twee jaar geleden zou Humberto een affaire hebben gehad met Dionne Stax. Humberto wilde de geruchten niet met zoveel woorden toegeven.

,,Meteen in het begin wilde ik iets zeggen in mijn eigen uitzending, alleen wát? Ik wist het zelf niet eens. Later was er inmiddels zo veel geroepen dat het ook geen zin meer had om op alles te reageren.” Wel liet hij weten dat de verhalen een grote impact op zijn relatie hadden. Maar Humberto en Dionne mochten dan zwijgen, de buitenwereld wist dat het goed mis was in Huize Tan.

Pas dit jaar vertelde Humberto in een interview dat hij en Ineke in relatietherapie zijn gegaan om hun huwelijk een nieuwe kans te geven. ,,Dat komt omdat we allebei wilden. Als maar een van de twee wil, heeft het geen zin.’’

Volgens Humberto was de reden voor die relationele doorstart niets meer of minder dan: ,,Eenzaamheid, hartenpijn, gemis. Die drie dingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het weer goed werd.’’ Humberto is door schade en schande wijzer geworden en realiseert zich nu: ,,Voor een huwelijk moet je vechten. Het kan niet continue allemaal perfect zijn.”

Wendy geeft niet op

Totdat Erland Galjaard in haar leven kwam, ging het liefdesleven van Wendy van Dijk niet over rozen. Dieptepunt was haar huwelijksdroom die in 2002 gruwelijk uiteenspatte. Toenmalig verloofde Xander de Buisonjé had Wendy (destijds in verwachting van zoontje Sem) meerdere malen bedrogen. Het huwelijk werd op de valreep geannuleerd en Wendy leek in de jaren daarna de ware maar niet te kunnen vinden. Totdat tv-baas Erland in haar leven kwam. Erland verliet zijn gezin en koos voor Wendy. Samen kregen ze dochter Lizzy en vijf jaar geleden beloofden ze elkaar eeuwige trouw op Ibiza. De showbizz was een droompaar rijker. Totdat eerder dit jaar duidelijk werd dat Erland steeds minder vaak te vinden was in de echtelijke villa in Nigtevecht.

Het stel liet weten: ,,Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om. In het belang van ons gezin, maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen. We proberen de komende periode met elkaar tot een oplossing te komen.’’

Dat laatste leek een dooddoener, want het huwelijk was volgens ‘insiders’ reddeloos verloren.  Maar deze doemdenkers hebben de kracht van echte liefde onderschat. Aan de vooravond van haar trouwdag liet Wendy op social media weten: ,,Vandaag zijn we bijna twaalf jaar samen en voor het ‘echie’ vijf jaar getrouwd. In voor- en tegenspoed. Liefste. Bedankt voor je unieke zijn en je onvoorwaardelijke liefde voor mij. Wát een man ben jij… Lucky me. Love you, baby.”

 

Meer DenD