Ongelooflijk! Vermiste man overleeft drie weken Alaska bij -40

Alaska
Door: Tanja Brouwer
13-01-2020

Al 23 dagen was de Amerikaanse Tyson Steele vermist. De avonturier verbleef in een hutje in de natuur in Alaska, maar toen dat afbrandde kon hij nergens heen. Ruim drie weken wist hij te overleven bij een temperatuur van -40 graden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Beste vriend verloren

Tyson at al die dagen ananas uit blik, want dat was het enige voedsel was hij heeft kunnen redden. ,,Terwijl de boel hevig in de fik stond, heb ik geprobeerd van het bed wat spullen te pakken zoals eten, kleding en een slaapzak. Mijn zes jaar oude hond Phil, doodsbang voor vuur, zat nog in de hut terwijl ik in blinde paniek de boel bij elkaar raapte. Helaas zat Phil net op de verkeerde plek en kwam hij om het leven”, vertelt de man nadat hij gered was. ,,Ik kon niets meer voor hem doen. Het was voor mij te gevaarlijk mijn beste vriend te pakken.”

Nadat hij zijn hond verloor en nog maar enkele bezittingen had probeerde hij naar de bewoonde wereld te lopen. Dat ging niet makkelijk door de ijskoude temperaturen en door de sneeuw. ,,Een afstand lopen van een kwart kilometer, duurde minstens een dag”, zegt hij tegen de autoriteiten in Alaska. Ook vertelde hij dat hij in ijsgrotten sliep en soms er zelf eentje maakte. Heel erg koud had hij het niet omdat hij zichzelf goed warm kon houden en de hutten goed isoleerden.

SOS

Uiteindelijk werd Tyson door reddingswerkers gevonden bij een hut. In de sneeuw had hij SOS geschreven.

Hoewel was Tyson is overkomen voor velen een nachtmerrie is, kijkt hij er zelf niet zo op terug. Sterker nog: hij wil het nog een keer doen! De avonturier is al een nieuwe tocht aan het plannen naar een gebied met extreem lage temperaturen.

Geplaatst door Tyson Steele op Zaterdag 22 juni 2019

 

 

 

Geplaatst door Tyson Steele op Donderdag 21 september 2017

 

 

Meer DenD