‘Onschuldige’ Kate-grap van koning Willem-Alexander schiet bij Britten in verkeerde keelgat

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Koning Willem-Alexander maakt tijdens zijn werkbezoek in Zutphen een grapje die mogelijk verwijst naar de virale ‘Photoshop fail’ van Britse prinses Kate Middleton. Wat een onschuldige grap moet lijken, wordt niet gewaardeerd door de buitenlandse media…

„Hij maakt Kate belachelijk”, vindt de Amerikaanse entertainment-website InTouch. Tijdens zijn werkbezoek aan Zutphen, maakt koning Willem-Alexander een praatje met de aanwezige fans. Ook stond er een klein meisje die aan de koning vertelt dat zij een foto van hem en zijn familie had gezien, laat De Telegraaf weten. ,,Echt waar?” antwoordt Willem-Alexander. ,,Ik heb hem tenminste niet gefotoshopt”, grapte de koning.

Complottheorieën

De grap waar Willem-Alexander naar lijkt te verwijzen, is het grote Photoshop-schandaal van de Britse prinses, wat al dagenlang wereldwijd het gesprek van de dag. Na lang afwezig te zijn geweest door een buikoperatie waar niemand nog de oorzaak van blijkt te weten, plaatste Catherine Middleton een foto met haar kinderen op social media. Fans hadden al snel door dat er behoorlijk was gesleuteld aan de foto en de complottheorieën verspreiden zich als een olievlek. ,,Ik wil mijn excuses aanbieden voor de verwarring die ons familieportret heeft opgeroepen”, schreef de prinses destijds.

Ondanks dat de fans in Zutphen de humor van de koning zijn grap wel konden in zien, blijkt het voor de buitenlandse media het tegendeel te zijn. „Dit is het schokkende moment waarop de Nederlandse koning een wrede sneer maakt naar prinses Kate”, schrijft The Sun. Ook haalt onze koning de Britse Daily Mail: „Hij geeft fans van het koningshuis een steek onder water”.

Valt niet in smaak

Het is duidelijk dat het ‘onschuldige grapje’ van de koning niet in de smaak viel bij veel media. Zelf heeft de Britse koninklijke familie nog niet officieel gereageerd.

Tags

KATE MIDDLETONKONING WILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck