Onthulling geheim parcours Tour de France 2019

Door: Redactie
18-10-2018

De bekende musicus, publicist, presentator en Tour de France-kenner Tony Eyk onthult een groot geheim over de route van de Tour de France 2019: op 13 juli 2019 is de Tour de France in de plaats Mâcon, de bekende stad in het midden van de Frankrijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Nederlanders kunnen daar vast een hotelkamer reserveren”, grapt Eyk.

De Tourroute voor 2019 wordt pas op 25 oktober in Parijs bekendgemaakt, maar Eyk heeft de informatie gekregen van een van zijn vele culinaire vrienden. Voor zijn jaarlijkse culinaire columns tijdens de Tour de France reist de 77-jarige kriskras door Frankrijk op zoek naar zeldzame eet-adresjes. Ook Màcon, een populaire tussenstop voor Nederlanders onderweg naar het zuiden, staat dit jaar kennelijk op de lijst van de Tour-directie.

De Tour begint volgend jaar trouwens in Brussel. Over het parcours doen vele geruchten de ronde. Bagnères-de-Bigorre, Foix en de Col du Tourmalet zouden aankomstplaatsen zijn in de Pyreneeën. In de de derde week zou de Mont Ventoux in de Alpen worden aangedaan.

Voor Tony Eyk, die tourtruien verzamelt, kent de Tour bijna geen geheimen. Door toeval hoorde hij van de Touraankomst in Mâcon. De musicus zoekt de betaalbare typische Franse restaurants in de binnenlanden van Frankrijk. In het verleden gaf Eyk al eens een waardevolle tip voor in de buurt van Mâcon: PONT-DE-VAUX. In hotel Le Raisin, waar de duurste kamer 57 euro kost, serveren ze een prachtige poulet de Bresse, was destijds de gouden tip.

 

 

Meer DenD