Onthullingen Albert Verlinde over ‘imperium’ Sonja Bakker

Sonja bakker
Door: Jos La Grande
01-09-2021

Sonja Bakker heeft niet 30 medewerkers maar hooguit 5 of 6. Bovendien zouden de medewerkers zich niet veilig voelen in hun werkomgeving door de aanwezigheid van de vriend van Sonja Bakker, een zekere Barry.

Dat beweert Albert Verlinde die woensdagavond in een nostalgische RTL Boulevard een steen in de vijver gooide van de plagiaat-affaire rond ‘dieetgoeroe’ Sonja Bakker, die veel succesvolle afslankboeken schreef met daarin haar recepten. Voor haar insta zouden er recepten van bekende foodblfoggers zijn gekopieerd.

Boekje open

Voor de uitzending van woensdagavond sprak Verlinde een voormalig medewerker van Sonja Bakker en die deed een boekje open over de dieet-koningin. Het zogenaamde ‘imperium’ van Bakker blijkt volgens Verlinde niet te kloppen omdat haar team geen 30 leden telt, maar hooguit 5 of 6.

,,Er gaan al jaren over Sonja Bakker dat er iets niet klopt in het imperium van mevrouw”, aldus Verlinde. ,,Ze heeft geen 30 medewerkers, het zijn er 5 of 6 die zijn ook bang want sinds Barry er is die echt wel aanwezig is op de werkvloer.”

Plagiaat-affaire

Nadat RTL Boulevard vorige week de plagiaat-affaire onthulde, besloot Sonja Bakker niet aan Story, waarin ze elke week een recept deelt met de lezers, maar aan Privé een interview te geven waarin ze bevestigde dat er inderdaad recepten en foto’s zijn gekopieerd van een aantal foodbloggers.

Volgens Verlinde, die zich baseert op het gesprek met de ex-werknemer van Bakker, was dat usance. Sonja Bakker zou tegen medewerkers hebben gezegd dat als er een paar dingen in een recept worden veranderd dat het dan zou mogen.

,,Sonja vergeet te zeggen dat ze iets naar buiten pretendeert te zijn die ze niet is”, aldus Verlinde. ,,Wat ik persoonlijk het allerlelijkste vind, dat je ook weer moet zeggen dat je bedreigd wordt.”

Meer DenD