Onthutsend: familieruzie tussen Hanneke Groenteman en zoon Gijs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

Het begon ermee dat presentator Gijs Groenteman en zijn vrouw columniste Aaf Brandt Corstius en hun kroost een weekje gingen logeren bij Gijs’ moeder tv-ster Hanneke Groenteman. Het huis van Gijs en Aaf in Amsterdam moest worden geschilderd en dit leek voor iedereen een praktische oplossing. Het liep echter totaal anders: moeder en zoon kregen ruzie door de rommel die ontstond in Hanneke’s woning.

Deze onthulling wordt breeduit geventileerd in de laatste podcast van Teun & Gijs vertellen alles, onder de titel ‘Snijdend’. Ook Hanneke Groenteman, die deze weken schittert in de politieke kwis van Diederik Ebbinge ‘Kiespijn’ deed ook nog een duit in het zakje. Door alle chaos die in huis was ontstaan, kon ze zich niet goed voorbereiden op de opnames van de kwis, wordt pijnlijk duidelijk in de podcast.

De ruzie tussen moeder en zoon Groenteman ontspon zich met name in de kleine keuken. Beiden vertellen er openhartig over. ,,Ik heb een hele turbulente week achter de rug”, aldus Gijs Groenteman, die met Marcel van Roosmalen naast alle podcasts ook nog een talkshow heeft op maandagavond bij BNNVARA.

,,Ons huis was in totale onttakeling, mijn moeder was zo lief ons onderdak te bieden. Maar net zoals bij een kerstdiner verval je in je oude rol.”

Hanneke Groenteman tegen zoon Gijs, die zich ergerde aan de grapjes van zijn moeder: ,,Jij trok het allemaal niet meer. In een piepklein huis werd er heel veel rommel verspreid. Ik vond dat ik mij onberispelijk heb gedragen. Het probleem werd dat jij Gijs met een enorme drift, en daar ben ik heel bang voor, voor jou drift, opeens tegen mij begon uit te vallen. Vlak voordat ik mijn eerste tv opname van Kiespijn had. Waar ik huilend arriveerde. Jij hebt geen idee wat je uitstraling is als jij kwaad bent. Daar word ik zo bang van. Dan verander je echt in je diepste zelf. Je kan ook zeggen, mam, ik vind je grapjes niet zo leuk maar wel heel erg bedankt dat we hier kunnen zitten.”

Tachtiger Groenteman vergelijkt de driftbui van haar zoon Gijs in de opmerkelijke podcast als een ‘soort kerncentrale die ontploft’.

Gijs Groenteman op zijn beurt ging het om een bijtende opmerking: ,,Misschien heb jij mam niet helemaal door hoe jouw ‘grapjes’ overkomen. Want die vind ik ook helemaal niet leuk en nogal snijdend. Dus, misschien lijken we op elkaar.”

Gijs vindt dat hij het achteraf niet zo ver had moeten laten komen. “Ik had op mijn tong moeten bijten…”

LUISTEREN:

https://podcastluisteren.nl/ep/Teun-en-Gijs-vertellen-alles-141-Snijdend

Tags

BNNVARAGIJS GROENTEMANHANNEKE GROENTEMANPODCASTTEUN VAN DE KEUKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck