Onzekerheid rondom vrijlating Frank Masmeijer

Frank Masmeijer
Door: Eva Steins
22-01-2021

Voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer komt binnenkort waarschijnlijk op vrije voeten na twee jaar achter de Vlaamse tralies te hebben gezeten. Over zijn terugkeer naar Nederland heerst veel twijfel bij de voormalige presentator. ,,Er zijn twee keuzes die ik kan maken...”

In juni 2019 werd de voormalige presentator veroordeeld tot een celstraf van negen jaar wegens betrokkenheid bij een cocaïnedeal. Maar er schijnt een klein lichtje aan het eind van de tunnel voor Frans. Hij hoort mogelijk op 9 februari of hij vervroegd uit de Belgische cel kan komen.

Coronaverlof

Er heerst veel onzekerheid rondom de mogelijk vervroegde vrijlating van Masmeijer. De datum is namelijk nog onzeker doordat veel zaken vanwege de coronacrisis uitgesteld kunnen worden.

Op dit moment is de oud-presentator op ‘coronaverlof’. ,,De gedetineerden die geen vluchtgevaar vormen, mogen tijdelijk thuis hun straf uitzitten”, vertelt Masmeijer aan de Telegraaf.

Frank heeft de smaak flink te pakken. ,,Dat smaakt naar meer, die vrijheid. Samen met mijn vriendin Anita Oostingh wil ik een nieuw, positief leven opstarten.”

Nieuw leven

Maar ook rondom dat ‘nieuwe leven’ heerst veel twijfel. Frank staat binnenkort waarschijnlijk een moeilijke keuze te wachten.

,,Er zijn twee keuzes die ik kan maken. Dat ik definitief terugkeer naar Nederland en van alles af ben, maar dan mag ik niet meer op Belgisch grondgebied komen. Of ik blijf in België en heb hier mijn voorwaarden. Dan moet ik hier werken en krijg ik van de staat begeleiding om weer wat op te bouwen.”

Of hij nou in Nederland of België terechtkomt, Frank is een man met een plan.

,,Ik ga uiteindelijk weer werken. Dat is ook niet erg, want ik ben nooit te beroerd geweest om mijn handen uit de mouwen te steken. Mensen hoeven mij ook niet zielig te vinden. Horeca blijft mij altijd trekken, in Nederland of misschien wel ergens in het buitenland.”

LEES OOK:

Ex-vrouw wil ‘niets meer te maken hebben’ met Frank Masmeijer

Meer DenD