Ook Jan Taminiau merkt impact coronavirus

Door: DitjesDatjes
12-03-2020

Het coronavirus houdt ook de modewereld bezig. Meerdere grote modehuizen bliezen shows af en de tweejaarlijkse Fashion Weeks trokken minder bezoekers en hadden te kampen met annuleringen van ontwerpers. Ook Jan Taminiau ziet de impact. “Je merkt dat in Spanje steeds meer op slot gaat. Mijn atelier in Madrid is ook deels dicht”, vertelt de modeontwerper aan BuzzE.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jan was van plan deze week naar de Spaanse hoofdstad te vliegen. “Maar ik heb besloten om toch maar even op mijn plek te blijven tot alles weer rustiger is.”

Op de materialen die in zijn ateliers worden gebruikt, heeft het virus gelukkig geen impact. “We gebruiken niet zo zeer grote metrages stoffen uit andere landen, dus dat voelen we niet.” Wel merkt hij dat er minder klanten langskomen. “In Madrid komen ze weinig de winkel in. De winkelstraten zijn er nu ook erg leeg.”

Jan is zelf niet echt bang voor het coronavirus. “Maar het is belangrijk en goed om te zien dat iedereen er bewust mee omgaat. Je moet goed voor jezelf zorgen, zorgen dat je fit bent en energie hebt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD