Ook Robert Doornbos ruimt het veld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Het doek valt voor Formule 1-analist en voormalig coureur Robert Doornbos. Hij gaat definitief niet mee naar Viaplay…

Met het verlies voor Ziggo van de uitzendrechten van de Formule 1 verliest ook analist en oud-coureur Robert Doornbos zijn baan. Dat vertelt de oud-coureur tegen BN De Stem.

Vanaf komend jaar wil Viaplay – onderdeel van de Nordic Entertainment Group en houder van de uitzendrechten van de F1 van komend jaar – een andere koers inslaan.

Eerder kregen commentator Olav Mol en pitstopverslaggever Jack Plooij al te horen dat hun werkzaamheden voor de televisie-uitzendingen van de F1 kwamen te vervallen. Mol heeft overigens mijn zijn online radiostation Grand Prix Radio nog wel de zendrechten voor de radio.

Grote kans

Doornbos liet ruim twee weken terug aan Q-music nog weten dat de kans heel groot was dat hij van Ziggo Sport zou overstappen naar Viaplay. De geruchten leken ook zijn kant op te gaan. Doornbos had naar eigen zeggen contact met het bedrijf gezocht en zelfs een gesprek ingepland.

Over de nieuwe bezetting van het nieuwe programma rondom de Formule 1 is al het één en ander bekend. De verslaggeving wordt gedaan door commentator Nelson Valkenburg en coureur en expert Melroy Heemskerk. Half november werd ook bekend dat nieuwslezeres Amber Brantsen overstapt van de NOS naar Viaplay.

Enorme spanning

Hoewel Doornbos dus moet stoppen, is het voor hem zeker nog niet rustig. De spanning in de Formule 1 is enorm. Met nog twee races te gaan is het bij lange na nog niet zeker wie de wereldkampioen wordt. Max Verstappen staat op dit moment bovenaan in de ranglijst met 351,5 punten, Lewis Hamilton volgt op slechts acht punten achterstand. De winnaar van een race ontvangt 25 punten, de tweede plaats achttien punten.

Als Verstappen de race van aanstaande zondag wint, dan heeft hij definitief de wereldbeker in handen. Wint hij die niet, dan wordt de wereldkampioen bij de laatste race beslist. Die race wordt op 12 december verreden. De Grand Prix van aanstaande zondag start om 18.30 uur in Saoedi-Arabië en wordt uitgezonden bij Ziggo Sport.

Tags

AMBER BRANTSENF1FORMULE 1GRAND PRIXJACK PLOOIJLEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENMELROY HEEMSKERKNELSON VALKENBURGNENTNORDIC ENTERTAINMENT GROUPNOSOLAV MOLQ MUSICROBERT DOORNBOSVIAPLAYWERELDKAMPIOENZIGGO SPORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck