Ook vriendinnen Amalia bedreigd: ‘Studentenhuis niet langer veilig’

Ook vriendinnen Amalia in vizier criminelen
Door: Charlotte Wijnen
21-09-2022

De dreiging die uit de hoek van de beruchte mocromaffia zou komen, hebben niet alleen grote gevolgen voor Amalia zelf, maar ook voor haar huisgenoten. Het studentenhuis waar de vriendinnen zouden gaan wonen is niet langer veilig en is momenteel onbewoond.

Zowel prinses Amalia als premier Mark Rutte zouden voorkomen in communicatie van georganiseerde misdaad, die komt uit de hoek van de mocromaffia. Zo zouden er signalen zijn van een aanstaande ontvoering of zelfs een moordaanslag. Om die reden zijn de beveiligingsmaatregelen rondom Amalia aanzienlijk opgeschroefd.

Huisgenoten ook slachtoffer

Toen Amalia net begon aan haar studie op de UvA, waren er voortdurend fietsen te zien bij haar studentenhuis. Eind augustus werd het zelfs zo druk in het huis, dat buurtbewoners besloten in te grijpen omdat de fietsen de stoep blokkeerden. Maar een week later was er plotseling geen fiets meer te bekennen.

Sindsdien is het licht niet één keer aan geweest, meldt weekblad Story. En dat betekent dat niet alleen Amalia niet meer in het huis woont, maar ook haar huisgenoten niet. Ook het begin van hun studentenleven is in het water gevallen.

Risico

Hoewel haar huisgenoten nog wel aansluiting kunnen vinden met de rest van de studenten, is dat voor Amalia op dit moment een stuk lastiger. Elke student weet dat het enorm belangrijk is dat je aan het begin van je studietijd aansluiting zoekt. Maar iedereen die nu met de prinses omgaat, zal ongetwijfeld óók risico lopen. Het is dan ook te hopen dat Amalia snel weer haar oude leven terugkrijgt, waarbij ze kan genieten van haar studententijd en nieuwe vriendinnen kan maken.

TAGS

Meer DenD