Oostenrijk stuurt lhbti-film in voor de Oscars

Door: DitjesDatjes
12-10-2021

Oostenrijk stuurt dit jaar de lhbti-film Die Grosse Freiheit in voor de Oscars. Dat heeft de organisatie die de film elk jaar uitkiest dinsdag bekendgemaakt. Die Grosse Freiheit draaide op het festival van Cannes in het programma Un Certain Regard.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film van de Oostenrijkse regisseur Sebastian Meise vertelt over het leven van Hans Hoffman (Franz Rogowski) dat zich vanwege zijn geaardheid grotendeels achter tralies voltrekt. Eerst waren het de nazi’s die hem vanwege zijn geaardheid in een concentratiekamp stopten; na de oorlog verdwijnt hij linea recta naar een gewone cel vanwege paragraaf 175 in het Duitse wetboek dat homoseksuele activiteiten verbiedt.

Oostenrijk won twee maal de Oscar voor beste buitenlandse film, voor Die Falscher (2007) en Amour (2013). Nederland stuurt dit jaar het oorlogsdrama Do Not Hesitate in. Op 21 december maakt de Academy de shortlist bekend en op 8 februari worden de nominaties in alle categorieën bekendgemaakt.

De 94e Oscaruitreiking vindt plaats op 27 maart 2022. De laatste keer dat Nederland een Oscar won voor beste lange speelfilm was in 1998. Toen won Karakter.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD