Op de rode Dirkfiets door Amsterdam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Persbericht

Velsen-Noord, 18 december 2019

In plaats van aansluiten in de rij, fietsen 2 verkoopleiders van Dirk voortaan vrolijk langs de file. Vanaf vandaag rijden ze namelijk op de rode Dirkfiets door Amsterdam. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid en portemonnee. Een win-win situatie.

Jan van der Klis, één van de fietsende verkoopleiders, legt uit: ‘Ik ben sinds kort verkoopleider in Amsterdam en ik vond het zo’n zonde van mijn tijd dat ik vaak stil stond in de file. Parkeren is altijd een uitdaging en niet goedkoop. Toen ik aan Marcel (Huizing, directeur Dirk) vroeg of we geen fietsen konden krijgen, heeft hij ze meteen laten bestellen. Erik Jacobs, de andere fietsende verkoopleider, vult aan: “Zo halen we een frisse neus, zijn we in beweging en dragen we ons steentje bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. Stiekem gaat het me ook heel veel tijd schelen. Echt top dit!”

Reductie uitstoot CO2

Om de planeet ook voor toekomstige generaties te behouden, moet de koolstofdioxide emissie de komende decennia drastisch naar beneden. In de rol van verkoopleider sturen de 2 mannen ruim 20 supermarktmanagers van Amsterdamse winkels aan en rijden dus flink wat kilometers heen en weer. Met de invoering van de Dirkfiets besparen de heren samen 100 kilometers per maand. Een kleine moeite, maar een mooie manier om als Dirk weer een stapje verder te verduurzamen.

Meer lezen over de duurzaamheidsinitiatieven van Dirk? Kijk eens hier.

Tags

AMSTERDAMDIRKFIETS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck